15.06.2010

Becker Contest 2011
International konkurrence inden for produktdesign - f ormspændt træ fra sin smukkeste side


Fritz Becker KG fejrer sit 75-årige firmajubilæum. Virksomheden som hører til blandt de førende producenter af formspændt lamineret træ, udskriver nu i den anledning en international produktdesignkonkur-rence: Becker Contest 2011. Med den fine præmie ønsker den tyske specialist at støtte den lovende unge generation af designere.

Det er allerede anden gang i firmaets historie, at Becker søger unge talenter, som kan overbevise med æstetiske og funktionelle forslag. Til den første konkurrence ved 50 års jubilæet deltog mere end 400 designere fra hele verden. I tilslutning til denne succes søger Becker innovative designforslag, hvor der anvendes formspændt lamineret træ, men hvor der også må kombineres med andre materialer. Ud over møbler er ideer og udkast fra forskellige anvendelsesområder velkomne. Med denne konkurrence henvender Becker sig til stude-rende på designskoler samt til unge designere med max. 2 års erfaring efter færdiguddannelse.


I februar 2011 vil en jury på syv medlemmer kåre ti vindere, som skal dele pengepræmien på i alt 18.000 euro. Prisuddelingen finder sted den 24. maj 2011 aftenen før åbning af Interzum-messen – den førende messe for leverandører til møbelindustrien. Ekstra plus: Fritz Becker KG udstiller vindernes prototyper på standen under hele messen.


International jury af høj karat

Ud over Dr. Ralf Becker, direktør for Fritz Becker KG tæller juryen to ansete møbelproducenter: Dr. Marc Brunner, direktør for Brunner GmbH, en af de førende producenter inden for kontor- og projektmøbler i Europa, samt Willem van Ast, direktør for Arco Contemporary Furniture (Holland) som har specialiseret sig inden for nutidige træmøbler.

Professor Dieter Zimmer repræsenterer videnskaben. Den pensionerede professor for industri-design underviste på Muthesius kunsthøjskole i Kiel og er ansat som gæsteprofessor ved China Academy of Art i Hangzhou. Derudover bliver juryen forstærket med en deltager fra konkurrencen for 25 år siden. Alfredo Häberli er i dag en international anerkendt designer af produkt- og møbeldesign i Zürich.

Desuden søgte Becker efter ikke branchekendte personer, som alligevel kan medbringe flair for excellent design. Valget faldt på Barbara Friedrich og Dr. Sabine Thümmler. Friedrich er chefre-daktør på tidsskrifterne ”Architektur & Wohnen” og ”Country”. Thümmler leder kunsthåndværks-museet af de statslige museer til Berlin.

Virksomhedsportræt:
Formspændt træ i sin fuldendthed

I næsten 75 år har det været Fritz Becker KGs metier at udvikle, producere og markedsføre formspændte trædele af høj kvalitet. Derved opfatter den tyske virksomhed sig som en kom-petent partner til producenter og designere. Med den store tekniske know-how følges den samlede fremkomst af et produkt. Resultat: altid skræddersyet løsninger til hver kunde.

Til den kvalitative og førsteklasses portefølje af formspændt træ i bøg tæller såvel sæder, ryglæn og stoleskaller som dele til stole og lænestole samt komplette stel. Producenter af kontor-, konsum- og projektmøbler værdsætter den særlige udviklingskompetence ligesom kunder inden for mere specialiserede områder også gør det. Den internationale aktive virksomhed beskæftiger 300 medarbejdere i Brakel, Tyskland samt 250 ved Becker-Romania S.R.L. i Rumænien.

Becker lægger særligt fokus på den tætte forbindelse til den samlede designverden. Firmaet tilbyder ikke blot virksomhedsbesøg og projekter til studerende, men indbyder også docenter og professorer til faglige samtaler. Derudover plejer man traditionen om at informere konstruktører/-designere om de mangfoldige anvendelsesmuligheder for formspændt træ ved designer-meetings.

Som branchebegreb har Becker Design-Forum i mellemtiden etableret sig på Interzum-messen i Køln. Under denne internationale ledende messe for leverandører til møbelindustrien præsenterer mellemstore erhvervsdrivende forslag fra lovende designere på Beckers stand. Og ikke mindst er andet oplag af Becker Formholzkompendium udkommet i starten af 2010, hvor alle væsentlige aspekter af denne teknologi er sammenfattet. Designere og producenter benytter det gerne som opslagsværk for tekniske løsninger og som impulsgiver til nye ideer. Takket være det frugtbare samarbejde med formspændt træspecialister med ansete designere besidder virksomheden en markedsposition, som adskiller sig tydeligt fra andre leverandører.
© Design-Line DanmarkLicensed by Peter Ellemose a/s  V.5.6-19-361381 
Willkommen Welcome Introduction Vorstellung Introduktion Agencies Vertretungen Agenturer Programm Program Produkter Nyhedsbreve Messer