Succesrig afslutning på kontrakt-forhandlinger
 
18. juli 2005
 
Pfeiderer AG overtager Kunz gruppens træproduktionsvirksomheder
 
Fredag, den 15. juli 2005 blev kontrakten underskrevet af begge parter, og gyldigheden af transaktionen er endnu under forbehold for godkendelse fra kartelmyndighederne i de relevante markeder.
 
Pfleiderer overtager, som et led i en Share-Deal, Kunz gruppens træproduktions-aktiviteter i Tyskland, Canada og USA. Fabrikkerne havde i 2004 en omsætning på ca. 556 mio. euro med et overskud EBITDA på knap 85 mio. euro og 1.800 ansatte. Pfleiderer overtager hermed også MDF værket i Baruth ved at købe både Kunz gruppens og Classen gruppens andel. Aftalen omfatter ikke folie- og melaminproduktionen i Kunz gruppen i Tyskland (W.K.P. Württembergische Kunststoffplattenwerke GmbH & Co. KG) og Canada (CDM Decor Papers,Inc.).
 
Købsprisen andrager ca. 212 mio. euro med virkning fra 1. januar 2005. Derudover overtager Pfleiderer AG Bank- og Leasingaftalerne på netto ca. 267 mio. euro.
 
I øjeblikket producerer Kunz-fabrikkerne i Ebersdorf og Gschwend, Tyskland ca. 750.000 m3 råspån, og fabrikken i Baruth i Brandenburg producerer ca. 450.000 m3 MDF/HDF.
 
I Nordamerika er Kunz gruppen repræsenteret via sit datterselskab Uniboard Canada Inc.. Hovedkontoret ligger i Laval i Quebec og her ligger ca. 2/3 af den samlede omsætning. Uniboard producerer MDF, laminatgulv og overfladebehandlede laminatplader på 9 fabrikker (8 i Canada og 1 i USA). Som én af de få integrerede producenter af laminatgulve er Uniboard Canada Inc. markedsførende i Nordamerika indenfor dette vækststærke segment.
 
Pfleiderer Holzwerkstoffe opnåede i 2004 en omsætning på knap 760 mio. euro i de 5 fabrikker i Tyskland og 2 fabrikker i Polen. I øjeblikket opfører Pfleiderer et nyt spånplade-værk i Novgorod i Rusland. Produktionen påbegyndes i slutningen af 2005.
 
Efter sammenlægningen af de to firmaer tilstræber Pfleiderer AG’s ledelse en omsætning i 2006 på ca. 1,4 mia. euro og et overskud EBITDA på ca. 200 mio. euro.
 
Med denne erhvervelse regner Pfleiderer sig blandt verdens førende udbydere af træbaserede produkter til møbelindustrien.
© Design-Line DanmarkLicensed by Peter Ellemose a/s  V.5.6-21-361297 
Willkommen Welcome Introduction Vorstellung Introduktion Agencies Vertretungen Agenturer Programm Program Produkter Nyhedsbreve Messer