07.02.2013
 
Nyt materiale, nye perspektiver….

Anvendelse af formdele fremstillet
af polyesterfibre.
Fritz Becker KG i Brakel, Tyskland har på kunders opgave      
gennemført de
første forsøg for at finde ud af, hvordan
dets egen store know-how kan overføres til omformning
af dette materiale. Resultatet kan nu rent faktisk ses.

Omformningsprocessen følger den samme som ved
form-
spændt træ, blot i omvendt rækkefølge: Polyesterfibrene
opvarmes og lægges i en form, hvor de afkøles og opnår
deres formstabilitet.
 
I modsætning til de etablerede polyesterfibre-værker til
bilindustrien kan Becker Brakel også forarbejde materialet
i mindre portioner.
 
Til den videre forarbejdning har Becker netop investeret i et stort bearbejdningscenter med robotteknologi. Her kan skæres formstykker op til en størrelse på 2800 x 1800 x 700 mm. ”Becker formfleece” giver en ny og tillokkende dimension til designet!

Polyesterfibre kendes fx fra bilindustrien. Tag, sæder, bagagerum, sidepaneler, handskerum, opbevaringsrum, osv. er ofte lavet af dette materiale, der har en udtalt god dimensionsstabilitet og lader sig forme tilsvarende godt. Det kendetegner sig ved en meget lav vægt og lav massefylde, og er overbevisende med en høj stabilitet og slagfasthed. Dertil kommer en udmærket lysægthed. Materialet opfylder Ökotex Standard 100, brandbeskyttelsestest efter EN 1021 del 1 og 2. Da det er rensorteret, kan det genanvendes fuldstændigt.

Især to egenskaber er meget interessante for anvendelsen inden for siddemøbler. Polyesterfibre byder et varmt sæde, der er uafhængig af temperaturen. Det føles behageligt at røre ved (ligesom filt), og er fremragende til at absorbere lyd. Begge dele byder interessante perspektiver for stole til fx konferencebrug eller inden for alle områder, hvor akustikken har en høj relevans. Disse fibremåtter kan indfarves i mange farvetoner. Dog er materialet altid betinget af tilsætning af hvide fibre, dvs. at der opstår en meleret og dermed naturlig farvetone.
© Design-Line DanmarkLicensed by Peter Ellemose a/s  V.5.6-15-361357 
Willkommen Welcome Introduction Vorstellung Introduktion Agencies Vertretungen Agenturer Programm Program Produkter Nyhedsbreve Messer